— Вашата приватност е важна за нас.

Wakeup:

Политика на Wakeup е да ја почитува вашата приватност во врска со какви било информации што можеме да ги собереме додека работи нашата веб-страница. Оваа политика за приватност се однесува на https://epsiholog.mk (во понатамошниот текст, „нас“, „ние“ или „https://epsiholog.mk“). Ние ја почитуваме вашата приватност и сме посветени на заштита на личните информации што може да ни ги дадете преку Веб-страната. Ја усвоивме оваа политика за приватност („Политика за приватност“) за да објасниме кои информации можат да се соберат на нашата веб-страница, како ги користиме овие информации и под кои околности можеме да ги откриеме информациите на трети страни. Оваа политика за приватност се однесува само на информациите што ги собираме преку Интернет-страницата и не се однесува на нашата колекција на информации од други извори.

Оваа политика за приватност, заедно со Правата и условите објавени на нашата веб-страница, ги утврдуваат општите правила и правилата што ја регулираат вашата употреба на нашата веб-страна. Во зависност од вашите активности при посета на нашата веб-страна, можеби ќе се бара да се согласите со дополнителни правила и услови.

– Посетители на веб-страната

Како и повеќето оператори на веб-страни, Wakeup собира информации што не се лични и веб-прелистувачите и серверите обично ги прават достапни, како што се типот на прелистувачот, изборот на јазик, страницата за повикување и датумот и времето на секое барање на посетителот. Целта на Wakeup во собирањето на лични информации е подобро да разбереме како посетителите на Wakeup ја користат својата веб-страна. Од време на време, Wakeup може да објави информации што не се лични за идентификација во агрегатот, на пр., Со објавување извештај за трендовите во користењето на својата веб-страна.

Wakeup исто така собира информации за лична идентификација како што се лични адреси на Интернет протокол (IP) за најавени корисници и за корисници кои оставаат коментари на https://epsiholog.mk. Wakeup открива само најавени IP адреси на корисници и коментари под истите околности што ги користи и открива информации за лична идентификација како што е опишано подолу.

– Собирање на лични информации за идентификација

Одредени посетители на веб-страниците на Wakeup избираат да комуницираат на начини на кои е потребно да собираме информации за лична идентификација. Количината и видот на информации што ги собира Wakeup зависат од природата на интеракцијата. На пример, ги замолуваме посетителите кои се регистрираат на https://epsiholog.mk да дадат корисничко име и адреса на е-пошта.

– Безбедност

Безбедноста на вашите лични информации е важна за нас, но запомнете дека ниту еден метод на пренесување преку Интернет или метод на електронско складирање не е 100% сигурен. Додека ние се стремиме да користиме комерцијално прифатливи средства за да ги заштитиме вашите лични информации, не можеме да ја гарантираме нејзината апсолутна безбедност.

– Огласи

Рекламите што се појавуваат на нашата веб-страна може да им бидат доставени на корисниците од партнери за рекламирање, кои можат да постават колачиња. Овие колачиња му овозможуваат на серверот за реклами да го препознава вашиот компјутер секој пат кога ќе ви испратат оглас преку Интернет за да соберат информации за вас или други кои го користат вашиот компјутер. Оваа информација им овозможува на мрежните реклами, меѓу другото, да доставуваат насочени реклами за кои сметаат дека ќе бидат од најголем интерес за вас. Оваа политика за приватност опфаќа употреба на колачиња од страна на Wakeup и не опфаќа употреба на колачиња од кој било огласувач.

 

– Линкови до надворешни страници

Нашата услуга може да содржи линкови до надворешни страници што не се управувани од наша страна. Силно ве советуваме да ја разгледате Политиката за приватност и правилата и условите на секоја страна што ја посетувате.

Немаме никаква контрола над и не преземаме никаква одговорност за содржината, политиките за приватност или практиките на веб-страните, производите или услугите на трети страни.

 

– Заштита на одредени информации за лична идентификација

Wakeup открива потенцијално информации за лична идентификација и лична идентификација само на оние од нејзините вработени, изведувачи и здружени организации кои (i) треба да ги знаат тие информации за да ги обработуваат во име на Wakeup или да обезбедат услуги достапни на веб-страната на Wakeup, и ( ii) кои се согласија да не ги откриваат на другите. Некои од тие вработени, изведувачи и здружени организации може да бидат лоцирани надвор од матичната земја; со користење на веб-страната на Wakeup, вие се согласувате за пренесување на такви информации на нив. Wakeup нема да изнајми или продаде информации за лична идентификација и лична идентификација на никого. Освен за своите вработени, изведувачи и здружени организации, како што е опишано погоре, Wakeup открива потенцијалниинформации за лична идентификација и лична идентификација само како одговор на покана, судски налог или друго барање на владата, или кога Wakeup верува во добра волја дека обелоденувањето е разумно и неопходно за да се заштити имотот или правата на Wakeup, трети лица или јавноста во целост.

Ако сте регистриран корисник на https://epsiholog.mk и сте ја доставиле вашата адреса за е-пошта, Wakeup може повремено да ви испрати е-пошта за да ви каже за нови функции, да ги покаже вашите повратни информации или само да ве информира со она што се случува со Wakeup и нашите производи. Ние првенствено ја користиме страната wakeup.mk за да комуницираме со овој вид информации, затоа очекуваме да го задржиме овој вид е-пошта на минимум. Ако ни испратите барање (на пример преку е-пошта за поддршка или преку некој од нашите механизми за повратни информации), ние го задржуваме правото да го објавиме со цел да ни помогнете да разјасниме или одговориме на вашето барање или да ни помогнете да поддржуваме други корисници. Wakeup ги презема сите неопходни мерки за да се заштити од неовластен пристап, употреба, промена или уништување на потенцијално идентификување и лична идентификација на информации.

– Агрегирана статистика

Wakeup може да собере статистика за однесувањето на посетителите на својата веб-страна. Wakeup може да ги прикаже овие информации јавно или да ги доставува до другите. Сепак, Wakeup не ги открива вашите информации за лична идентификација.

– Колачиња

За да го збогати и усоврши вашето искуство преку Интернет, Wakeup користи „Колачиња“, слични технологии и услуги обезбедени од други за да прикаже персонализирана содржина, соодветно рекламирање и да ги чува вашите преференции на вашиот компјутер.

Колаче е низа информации што веб-страната ги чува на компјутерот на посетител и дека прелистувачот на посетителот му дава на веб-страната секој пат кога посетителот ќе се врати. Wakeup користи колачиња за да му помогне на https://epsiholog.mk да ги идентификува и следи посетителите, нивната употреба на https://epsiholog.mk и нивните преференци за пристап до веб-страната. Посетителите на Wakeup кои не сакаат да имаат колачиња поставени на своите компјутери, треба да ги постават своите прелистувачи да ги одбиваат колачињата пред да користат веб-страни на Wakeup, со недостаток дека одредени карактеристики на веб-страните на Wakeup може да не функционираат правилно без помош на колачињата.

Доколку продолжете да пребарувате на нашата веб-страна без да ги менувате поставките за колачиња, потврдувате и се согласувате да ги користите колачињата на Wakeup.

– Е-трговија

Оние кои вршат трансакции со Wakeup – со купување на услуги или производи на Wakeup, се замолени да обезбедат дополнителни информации, вклучително колку што е потребно, лични и финансиски информации потребни за обработка на тие трансакции. Во секој случај, Wakeup собира такви информации само колку што е потребно или соодветно за да се исполни целта на интеракцијата на посетителот со Wakeup. Wakeup не открива информации за лична идентификација, освен што е опишано подолу. И посетителите секогаш можат да одбијат да доставуваат информации за лична идентификација, со предупредување дека може да ги спречи да се вклучат во одредени активности поврзани со веб-страната.

Промени во политиката на приватност

Иако повеќето промени веројатно ќе бидат мали, Wakeup може да ја менува својата политика за приватност од време на време, и според единствена дискреција на Wakeup. Wakeup ги охрабрува посетителите често да ја проверуваат оваа страна за било какви промени во нејзината политика за приватност. Вашата континуирана употреба на оваа страна по секоја промена во оваа „Политика за приватност“ ќе претставува прифаќање на таквата промена.