Психолог или психијатар: Што е разликата?

Иако знаеме многу често во секојдневниот живот да ги поистоветуваме психологот и психијатарот, бидејќи вршат слична дејност, сепак има неколку важни разлики помеѓу двете професии. Психолошки третман или Психијатриски третман? Психијатрите се обучени доктори, кои што можат да препишуваат лекови, и тие поголемиот дел од својот третман го посочуваат кон управувањето со лековите. На друга…

Дознај повеќе